Kiss Emese Pszichológus
​kiss emese.pszichologus@gmail.com

Weboldal alcíme
Amiben segíthetek
Lorem ipsum


Pszichológiai magánpraxisomban várom mindazok jelentkezését, akik az alább felsorolt, vagy hasonló nehézségekkel küzdenek​​​​Életvezetési problémák

Krízis helyzetek​

Párkapcsolati problémák

Válás

​Szexuális problémák

Veszteségek, gyász feldolgozása

Transzgenerációs traumák feldolgozása

​​​Kapunyitási pánik, - Kapuzárási pánik, - Életközép krízis, Időskori lelki problémák

Önismereti igény


​​​​Önértékelési zavar, önbizalom hiány

Kudarcok, elakadások

Stresszkezelési nehézségek

Kommunikációs 

Munkahelyi problémák, beilleszkedési nehézségek, munkahely elvesztése

Döntési nehézségek

​Teljesítményproblémák

Burnout-Kiégés

Az egyik legfontosabb kérdés a tanácsadási folyamattal kapcsolatban az, hogy milyen hosszú ideig fog tartani. Erre nem lehet konkrét választ adni, mert több fontos tényezőtől függ, hogy a változás és az eredmény mennyi időt vesz majd igénybe: 

– A probléma típusa, - a változtatáshoz szükséges elköteleződés és motiváció, - személyiségtípus, a terapeuta felkészültsége, a páciens és a terapeuta összeillése stb. Sok esetben „elég” néhány alkalom, máskor pedig egy hosszabb távú folyamat lesz eredményes.

Az első találkozásnál mindenképpen közös megállapodás születik arról, hogy határozott idejű (hány alkalom), vagy határozatlan idejű tanácsadás lesz célravezető a kitűzött terápiás cél/célok eléréséhez.Az 1997. évi CLIV. egészségügyi törvény értelmében Magyarországon pszichiátriai diagnózis felállítására, illetve pszichoterápia végzésére kizárólag klinikai szakpszichológus illetve szakorvos jogosult.