Kiss Emese Pszichológus
​kiss emese.pszichologus@gmail.com

Weboldal alcíme
Módszerek
Lorem ipsum


​​A pszichológiai tanácsadásban alkalmazott módszerek azok az eszközök, amelyeket a pszichológus a munkája során alkalmaz. Nem lehet minden problémára és minden emberrel ugyanazokat a pszichológiai eszközöket alkalmazni, ezért mindig az adott probléma típusa és a segítségkérő személyisége határozza meg az adott módszer kiválasztását, vagy azok ötvözését egy tanácsadási folyamaton belül.

Stresszkezelés

Stresszkezelési, kommunikációs problémák esetében a Williams Életkészségek Program technikáit alkalmazom, amelyek relaxációs, asszertív kommunikációs és kognitív pszichológiai elemeket tartalmaznak.  A módszer elsajátításával kezelhetővé válnak a mindennapi életben megjelenő stresszhelyzetek munkahelyi és magánéleti problémák esetében is.


Pozitív Pszichológia

A pozitív pszichológia a pszichológia egy viszonylag új irányzata, amely az ember erősségeire helyezi a hangsúlyt. Módszerei minden olyan esetben hatékonyan használhatóak, amelyekben a cél:

Pozitív énkép kialakítása

Kapaszkodók megtalálása nehéz élethelyzetben

Jelenre fókuszálás, mindennapi örömforrások megtalálása és értékelésePár-és Családterápiás Konzultáció

Az elakadások feltárásával, a problémák tisztázásával helyreállítható a párkapcsolati működés, válásnál vagy szakításnál feldolgozhatóvá válik a veszteség élmény.


Life Coaching

Módszerek használata kiválóan alkalmas:

Konkrét cél tűz kitűzése esetében pl. munkahelyi előmenetel, pályaválasztás, karrierváltás, munka-magánélet egyensúly megtalálása, kiégés kezelése, illetve annak megelőzése.

Bizonyos készségek elsajátítása, fejlesztése pl. jó kommunikációs készség/asszertív kommunikáció, önbizalom növelése, önérvényesítés készségek fejlesztése.


A Probléma Okainak Feltárása

Visszatérő problémák, vagy sokáig elhúzódó nehezen kezelhető élethelyzetek megoldásához szükséges a probléma okainak feltárása. Az ok-okozati összefüggések belátása és a nem tudatos működések beazonosítása által lehetőség nyílik, az átgondolt és minőségi életvezetésre.